Thursday, December 10, 2009

dameUlove Mini-festival på Stubnitz

dameUlove mini-festival på Stubnitz
Onsdag d.16.12. kl. 20.00-01.00
Live: Vuk (SF) + Moko (eks-Traening forsanger solo)
dj's: Belaj Kru (balkan&kaos)
entré 60 kr


Torsdag d.17.12 20.00-01.00
Live: Stellar OM Source (I/F/NL) + Mette Mareridt + Booga (US)
dj's: Dilettante, Kjersti Baahus, Kursula Le Guin, Christelle Gualdi
entré 60 kr


I år er der intet dameUlove-julebingo at gå til, til gengæld lader vi hele 4 soloprojekter (et med band) klinge i den flydende koncerthal M/S Stubnitz. Tak for i år!

Vuk er et soloprojekt fra finsk-amerikanske Emily Cheeger med to meget roste fuldlængdeudgivelser bag sig. Det folk-lore-agtige i hendes udtryk kommer efter hendes eget udsagn fra den psykedeliske 70'er rock, mens Vuk har en anderledes stram og perfektionistisk udførelse og er på ingen måde udsyret som 70'er prog rocken. Hun blev håndplukket af Karin Dreijer til at tage med på tour med Fever Ray og de to har meget tilfælles i temaer og tilgang, men meget forskellig lyd. Med sig til denne koncert har hun diverse orgeler, trommer, percussion og flerstemmig vokal.
Marie Moko Eline er et soloprojekt fra forsangeren fra hedengangne Traening og som nogle også vil kende fra bandet Danish Girls. Det er luftig støj fra guitar og vokal og simple melodier blandet med disharmonier og andre opfindsomheder. Den lettere hemmelige men meget spændende Moko lyder ikke som noget andet og er ikke at finde på hverken myspace, facebook eller bandbase, til gengæld kan hun findes på lp-compilation-udgivelsen Æsjo (udgives 12.dec.09) på Eschos label og har også flere gange kunnet findes til Escho arrangementer, hvis man har været så heldig at finde vej til et af disse. For de danseglade vil uimodståelige Belaj Kru fyre den af med balkan galore og generel partymusik!

Stellar OM Source er Christelle Gualdi. Christelle som også laver visuel kunst har spillet elektronisk musik siden sine teen-ageår og er influeret af disco, jazz, fusion og new age. Med analoge keyboards og effekter skabes en spacy futuristisk lyd hvor det helt særlige - næsten uhørte i elektronisk musik - er at musikken er beat-løs - og alligevel kan den ikke klassificeres som ambient. Nogle vil høre ligheder med tidlig Vangelis og andre med Ryuichi Sakamoto.
Mette Mareridt er Danmarks eneste "all girl" improv noise band. Med klassisk rock-opsætning skaber de en musik som ikke er klassisk rock og midt i larmen er der ægte groove. Mette Mareridt har 2 feinsmecker-udgivelser bag sig, den ene på københavnske Ark Tarp. dameUlove glæder sig til endelig at præsentere Mette Mareridt!
Booga er en lydkunst performance act af pladeselskabsejeren Erica Gressman, som vil spille på trommer og lys! Kom sharp hvis du vil nå at denne korte intense act. Vi viser også visuals og 3 animerede kortfilm af Zeesy Powers som er fra Toronto men har arbejdet både i Japan Rusland og Tyskland og vi runder aftenen af med Kjersti Baahus som spiller 60'er rock og ye-ye, dj Dilettante (exotica tropicalia) og Kursula Le Guin (sci fi musik & experimental).

M/S Stubnitz ligger ved Langebro på Christians Brygge

No comments: